Beethoven Budán

Beethoven Budán - 2011

2015. április 10. - Beethoven Budán

Május 6.

Grego-hangverseny

maj_6_foldvari_g_5.jpg

Földvári Gergely, Grego adott klasszikus és jazz zongorahangversenyt a budai Városháza tanácstermében, Beethoven témákat feldolgozva.


Május 7.

Beethoven-teadélután

maj_7_somlai_petra_4.jpg

Mácsai János vendége az MTA Zenetudományi Intézet Bartók-termében Somlai Petra Hollandiában élő fortepianista volt, aki művésztársaival korai Beethoven darabokat mutatott be a múzeum Broadwood zongoráján.


Május 7.

Salomon Quartet

salamon_kvartett_1.jpg

A 2011-es évfordulón az emlékhangversenyek sorában első alkalommal lépett fel vonósnégyes a Várszínház épületében: a hazánkban már jól ismert hegedűművész, Simon Standage által vezetett világhírű Salomon Quartet. Az 1982-ben alakult együttes a vonósnégyesirodalom klasszikus korszakának egyik legavatottabb tolmácsolója. A művészek mind zenetörténeti kutatómunkájukkal, mind pedig hangszereik korhűségével sokban hozzájárultak a kor előadói hagyományainak jobb megismeréséhez. A Salomon Quartet a hajdani koncert idejében komponált opusokból mutatott be két Haydn és két Beethoven vonósnégyest.

A műsorban a következő darabok csendültek fel:
Joseph Haydn - op.77 nr.1 G-dúr vonósnégyes (1799)
Ludwig van Beethoven - op.18 nr.1 F-dúr vonósnégyes 1799
Joseph Haydn - op.103 d-moll vonósnégyes (1803)
Ludwig van Beethoven - op.18 nr.6 B-dúr vonósnégyes (1800)


Május 8.

Ránki Dezső – Klukon Edit

ranki_klukon_konc_9.jpg

Liszt Ferenc kétzongorás átiratát hallhatta a publikum Beethoven IX. szimfóniájából, Ránki Dezső és Klukon Edit zongoraművészek előadásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://beethoven-budan.blog.hu/api/trackback/id/tr147353418
süti beállítások módosítása