Beethoven Budán

Maróth Bálint

2015. április 10. - Beethoven Budán

marothb.jpgMaróth Bálint a gordonkázás alapjait Pejtsik Árpád Györgytől tanulta, majd a Bartók Béla Konzervatoriumban tanára Szilvásy László lett. A Liszt Ferenc Zeneakadémiát Mező László osztályában végezte el, és itt szerzett művészdiplomát. Akademista korától elsősorban kamarazenészként működik.

Alapító tagja az Akadémia vonósnégyesnek (1995), mellyel Európa majd' minden országában és a Távol-Keleten, Japánban és Indonéziában is turnéztak. A vonósnégyes számos kiemelkedő partnerrel - köztük Jandó Jenővel, Frankl Péterrel és Martin Rummellel - is adott koncerteket.

Az Orfeo Zenekarban egy 1730-as Montagnana magyar készitésű kópiáján játszik. Emellett egyre több meghivást kap külföldi együttesektől szólistáként és kamaramuzsikusként egyaránt. Szólistáként fellépett a hazai koncerteken kivül Angliában (Cambridge, London), Németországban, Ausztriában, Erdélyben. Rendszeres meghívott vendége a Magyar Rádió márványtermi koncertjeinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://beethoven-budan.blog.hu/api/trackback/id/tr217355898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása