Beethoven Budán

Orfeo Zenekar

2015. április 09. - Beethoven Budán

orfeo.jpgAz ORFEO Zenekart 1991-ben Vashegyi György alapította Budapesten, amely nevét Monteverdi L'Orfeo-jának első teljes magyarországi előadása után vette fel.

A zenekar hivatásos zenészekbol áll, akik más hazai és külföldi zenekarokban is fontos szerepet töltenek be zenekari tagként vagy hangszeres szólistaként.

Az ORFEO Zenekar a legkiválóbb autentikus megszólaltatója a régi zenei kompozícióknak hazánkban. Vashegyi György vezénylete alatt több ízben születtek hazai "ősbemutatók" korabeli hangszereken előadva. Az ORFEO Zenekar és Vashegyi György saját koncertsorozatán 2002 és 2007 között Haydn első 80 szimfóniáját is megszólaltatja az Esterházy-Kastélyban (a 18. század óta első ízben korabeli hangszereken) azzal a hangszeres létszámmal, mellyel Haydn Eszterházán évtizedeken át ugyanebben a teremben adott koncerteket.

Az ORFEO Zenekar és a PURCELL Kórus neve mára már összefonódott Vashegyi György nevével, akiről bátran mondhatjuk, hogy a régi zenei kompozíciók példás megszólaltatója és újraélesztője Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://beethoven-budan.blog.hu/api/trackback/id/tr247353060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása